איך מוזיקה משפיעה על הגוף?
האם מוזיקה מרגיעה?
האם מוזיקה עוזרת לריכוז?
למה אנחנו שומעים מוזיקה?
אז קודם כל, לפני שנתחיל - תשמעו – כבר הרבה שנים אני חולם לעשות כזה דבר.
ללמד סופסוף מאלף ועד תו איך להלחין מוזיקה!
איך מוזיקה משפיעה על המוח?
כל השאלות האלו מעסיקות את כולנו ביומיום! ובפרק האחרון שיצא בפודקאסט "להצליח במוזיקה!" עם עמית ויינר, פרק עם ד”ר נטע מימון, היו כמה תשובות מעניינות מאוד לשאלות האלו!
למה דווקא בתקופה הזאת, למוזיקה יכולה להיות השפעה חיובית וחשובה על המוח שלנו?
בפרק מיוחד בפודקאסט, התארחה ד"ר נטע מימון , על מהי ההשפעה שיש למוזיקה על המוח שלנו:
🎙 דיברנו על אפקט מוצרט, שהוא בעצם בלוף (כן, כן!). כל הבייבי מוצרט שכולנו משמיעים לתינוקות שלנו כאשר הם עדיין ברחם כדי להפוך אותם לחכמים יותר, אז זה לא בדיוק מדוייק.
גם שיר של להקת אבבא, או של מייקל ג'קסון היה עושה את אותו אפקט!
🎙 דיברנו על העבודה של נטע בחברת נוירוסטיר Neurosteer שמייצרת פלטפורמה ניידת למדידת הפעילות המוחית, ומייצרת מבחנים קוגניטיביים לזיהוי אלצהיימר ופרקינסון מוקדם.
🎙 ודיברנו על מה קורה למוח שלנו כאשר אנחנו מאזינים או עוסקים במוזיקה - בשתי מילים, הוא מואר כמו "עץ קריסמס", כל המוח מתמלא גירויים חשמליים שמראים כמה השפעה חיובית יש למוזיקה, משהו שהוא חשוב במיוחד דווקא בתקופה הקשה שבה אנחנו נמצאים כרגע.
"מוזיקה משפיעה ישירות על האמיגדלה שבמוח, החלק הקדום שאחראי על מנגנון Fight or flight, ולכן יש לה השפעה ישירה על המקומות הכי עמוקים במוח שלנו!"
בקיצור, פרק מרתק שייתן לכם סיבה נוספת לשמוע מוזיקה, ולהבין כמה טוב היא עושה לגוף ולנפש שלנו! 🎶
מוזמנים לרשום איך המוזיקה עוזרת לכם להעביר את התקופה הזאת🙏🙏
איך המוזיקה משפיעה על המוח, מהי ההשפעה החיובית של מוזיקה על המוח, כמה פרות קדושות שנחשטו בפרק הזה, בקיצור - פרק עם כל השאלות שבטח שאלתם את עצמיכם לגיבןה של מה קורה במוח שלנו בזמן שאנחנו עושים מוזיקה!
ד"ר נטע מימון, היא חוקרת קוגניציה מוזיקלית, וצ'לנית
בוגרת תואר ראשון במחלקה לביצוע צ'לו קלאסי באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, ובוגרת התוכנית הבין תחומית למצטיינים על שם לאוטמן באוניברסיטת תל-אביב. היא בעלת תואר שני במוזיקולוגיה מבית הספר למוזיקה בוכמן-מהטה, ותואר שני ודוקטורט במגמה לפסיכולוגיה קוגניטיבית בבית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב. מחקר הדוקטורט שלה עסק בקשרים חוץ אודיטוריים למערכת הטונלית המערבית. תוצאות המחקר התפרסמו בשלושה מאמרים מדעיים והראו קשר בין מדרגות הסולם לבין בהירות ויזואלית, לרגשות המיוצגים על ידי הבעות פרצופים, ואף למרחב הפיזיקלי. מחקרה הוצג בכנסים בין לאומיים של פסיכולוגיה קוגניטיבית וקוגניציה מוזיקלית
אני משוכנע שיהיה לכם מרתק!
הנה הפרק ביוטיוב:
וכאן בספוטיפיי:
זהו. תודה רבה על הקריאה!
רוצים להתייעץ איתי עוד, בחינם?
ליוצרי תוכן:
אם יש לכם פרויקט או סרט שצריך מוזיקה, ואתם רוצים להתייעץ על איפה למצוא את סוג המוזיקה שאתם מחפשים, או איך למצוא רפרנסים מתאימים לסרט שלכם, או כל ייעוץ מוזיקלי אחר, אל תהססו לפנות אליי!
סטודנטים לקולנוע:
רק שתדעו שכל שנה אני עושה מוזיקה לשני סרטי סטודנטים בהתנדבות! אני אוהב מאוד לעבוד עם סטודנטים, ואתם מוזמנים לשלוח לי מייל בנושא!
למוזיקאים:
אחרי הרבה שנים שאני מייעץ למוזיקאים על ענייני קריירה, תעסוקה, מה לעשות בחיים בעולם המוזיקה, ואחרי שאני זוכר כמה משברים היו גם לי באופן אישי בתחום הזה, החלטתי לתת שעה בשבוע של ייעוץ טלפוני, ללא תשלום.
מוזמנים להתייעץ לגבי בחירות בקריירה, לגבי איפה ללמוד מוזיקה, עם מי ללמוד, מה לעשות אחרי הלימודים, וכל דבר אחר שאני יכול לעזור לכם בו.
כאמור, פגישות אלו הן ללא תשלום, משהו שאני הייתי שמח לקבל כאשר גם אני הייתי בתחילת דרכי בתחום המוזיקה, ועם הרבה שאלות ותסבוכים... :)
פעם ראשונה שלכם בבלוג הזה? אז מי אני?
אני ד"ר עמית ויינר, מלחין, ופסנתרן, וראש המחלקה ליצירה רב תחומית באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, שנבחרה כאחת מעשר המחלקות הטובות בעולם בתחום ההלחנה הרב תחומית. אני עובד עם החברות יוניברסל, סוני, וורנר, מגהטראקס, מארה"ב, ועוד. אני מלחין מוזיקה לקולנוע וטלוויזיה, ומוזיקה למחול, בין השאר ללהקת המחול פרידאנס בניו יורק, מהחשובות בעולם.
Comments